Care sunt greselile cautatorilor de job in Social Media?

Care sunt greselile cautatorilor de job in Social Media?

Nu mai este o noutate faptul ca cei care se ocupa cu recrutarea si selectia verifica temeinic activitatea din Social Media a potentialilor candidati. Dar ce anume ii indeparteaza?

Pozele de profil. Fie ele prea revelatoare, in ipostaze ciudate sau chiar compromitatoare, poza de profil poate fi un adevarat sabotor al invitatiei la interviu.

Activitatea prea intensa. Este clar ca daca stai toata ziua sa actualizezi statusuri, nu prea ai timp, dispozitie sau concentarea de a mai si munci.

Opinii prea ferme, directionate spre anumite subiecte cu potential sensibil. Angajatorii au nevoie de angajati echilibrati in comportament, atitudine si opinii. Orice semnal cu tenta discriminatorie, care incita la violenta sau orice indicator de admiratie pentru personaje, celebritati, politicieni cu profil controversat, pot insemna excluderea de pe lista de potentiali candidati.

Un limbaj si o atitudine prea relaxate, informale, la limita bunului simt. Sunt de asemenea percepute ca fiind o amenintare pentru echilibrul echipei/ departamentului pentru care se recruteaza.

Lista de prieteni. Cine se aseamana, se aduna, zice o vorba din batrani. Daca ai lista de prieteni plina de persoane controversate, care bifeaza cu brio punctele de mai sus, prin contagiune le vei bifa si tu.

Pana la urma este dreptul fiecaruia de a face ce doreste cu viata sa, incluzand-o aici pe cea online. Dar ca si comportament adaptativ, in cazul cautatorilor de job, o ajustare a profilelor din Social Media apropie succesul.