Reorganizarea Flamingo

Reorganizarea Flamingo

Dupa ce la inceputul lunii iulie fondul de investitii QVT (care detinea 22% din actiunile Flamingo) a cerut consiliului de administratie sa ia in discutie pentru luna august dizolvarea companiei si dupa ce QVT actionase in justitie compania, Flamingo trece printr-o perioada de reorganizari si de adoptare a unor noi strategii.

Aceasta perioada este marcata in principal de retragerea lui Dragos Simion de la conducerea companiei si numirea de la 15 septembrie a lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu in locul acestuia. Dragos Simion a declarat ca are convingerea ca in maxim 3 ani Flamingo va deveni liderul pietei de retail IT&C.

De asemenea reorganizarea Flamingo presupune si intrarea in actionariat a unui fond strain de investitii, care detine cei 22% achizitionati de la QVT, reprezentantii QVT declarand si ca toate actiunile in justitie vor fi retrase.

Prin numirea lui Alexander Adamescu se confirma inca o data interesul lui Dan Adamescu, prin intermediul holdingului TNG pe care acesta il conduce si care detine 17,54% din actiunile Flamingo, de sustinere a retailer-ului roman.

Principala preocupare pe termen scurt a companiei Flamingo pentru relansare ramane obtinerea suportului furnizorilor si incheierea unor contracte cu proprietarii de spatii comerciale unde Flamingo are sau intentioneaza sa aiba locatii.