Noi angajari in IT

Noi angajari in IT

Anul acesta un numar de companii din IT ce ofera solutii si aplicatii software au anuntat ca doresc sa angajeze atat programatori cat si consultanti pentru sediile din Romania.

Una dintre companii care a anuntat cresterea numarului de angajati este iQuest ce ofera solutii de tip ERP, CRM, BI, aplicatii de document management, aplicatii pentru smartphone-uri si platform pentru e-commerce.

Astfel iQuest, cu sediul central in Germania va angaja 40 de specialist Java, .NET, Sharepoint, Symbian atat in dezvoltare cat si tester-I pentru sediile din Cluj si Brasov. De asemenea prin programele de internship – 18 locuri si practica – 8 locuri, iQuest va mai oferi posibilitatea studentilor cu rezultate foarte bune in programe sa se angajeze in companie.

In prezent din cei 300 de angajati pe care ii are iQuest Group, 280 sunt in sediile din Romania.

O alta companie care va angaja specialisti IT este Pentalog, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de consultant si dezvoltare software. In urma castigarii unui contract cu ST-Ericsson, unul dintre cei mai mari producatori de semiconductoare din lume, Pentalog va angaja 55 de absolventi si specialist pentru a produce tehnologie 3G.

Din cei 470 de angajati ai Pentalog, in prezent 370 sunt romani angajati in Sibiu, Brasov, Iasi si Bucuresti. Compania detinuta de un holding franco-germano-roman intentioneaza ca pana la finele anului sa  creasca numarul angajatilor la 600.

De asemenea Microsoft a anuntat recent ca trece printr-un proces de crestere al numarului si cauta 30 de absolventi si specialisti romani, 20 pentru sediul din Danemarca si 10 pentru centrul din Romania. Sediul din Danemarca este la momentul de fata cel mai mare centru de dezvoltare al companiei din Europa unde lucreaza aproximativ 650 de angajati din 40 de tari.

Alte companii care au anuntat de la inceputul anului ca vor face angajari sunt HP Romania, Adobe, Teamnet International, Wizrom Software si Ixia.

Desi in prezent in companiile din domeniul IT din Romania lucreaza circa 90.000 de specialisti, deficitul este in continuare foarte mare, de aproximativ 20.000 de oameni, companiile sustinand ca nu reusesc sa gaseasca calificarile de care au nevoie.