Icahn demisioneaza

Icahn demisioneaza

Investitorul Carl Icahn a decis sa demisioneze din Consiliul de Administratie al Yahoo. Conform scrisorii de demisie trimisa de acesta in cursul zilei de vineri, demisia sa vine ca o necesitate intrucat Yahoo nu are nevoie la momentul de fata de un investitor „activist”. Mai mult Icahn a mentionat ca doreste sa-si concentreze energia si timpul  in alte directii.

Multimiliardarul Carl Icahn, aflat printre primii 50 cei mai bogati oameni din lume, s-a aflat anul trecut intr-o disputa publica atat cu membrii CA cat si cu CEO-ul si cofondatorul Yahoo Jerry Yang datorita refuzului de preluare a companiei de catre Microsoft. In urma unor negocieri, Icahn a reusit marirea CA de la 9 la 11, un post pentru el si doua pentru consilierii lui impreuna cu alti 8 membri initiali.

Carl Icahn este cunoscut pentru preluarile ostile. Cu putin inainte de a intra in conflict cu CA Yahoo, Icahn a dat in judecata Motorola (companie la care este al doilea actionar ca putere) pentru a impune 4 persoane in consiliul de administratie si pentru a determina compania sa vanda linia de business producatoare de mobile.

Conform scrisorii oficiale, demisia are efect imediat.