Fuziune in Telecom

Fuziune in Telecom

Azi se semneaza actele uneia dintre cele mai importante fuziuni ce va rasturna topul companiilor telecom din Marea Britanie.

Astfel T-mobile, divizia britanica a Deutsche Telekom si Orange, membra a grupului France Telecom vor fuziona formand cel mai mare operator de telefonie mobila din Marea Britanie. Orange ocupa in Marea Britanie pana in prezent locul trei cu o cota de 21,5% iar T-Mobile locul patru cu aproximativ 15% din piata insa acest contract va insemna detronarea companiei spaniole Telefonica care detine aproape 28% din cota.

In primavara directorul executiv Deutche Telekom, Renee Obermann anunta ca datorita recesiunii T-mobile se afla intr-un impas financiar, astfel existand posibilitatea vanzarii companiei pentru o suma intre 3 si 4 miliarde de euro.  La momentul respectiv cei care doreau cumpararea T-mobile s-au anuntat a fi britanicii de la Vodafone, spaniolii de la Telefonica si francezii de la France Telecom.

Divizia britanica a Deutche Telekom a fost preluata in iunie de Richard Moat care condusese Orange Romania din anul 2004. In momentul preluarii functiei de CEO T-mobile acesta afirma ca maxim pana in 2012 compania va fi pe locul al treilea ca numar de abonati.

Deocamdata nu s-a facut nici o declaratie cu privire la viitorul lui Richard Moat in cadrul noii companii formate.