Donatii record

Donatii record

La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, Jimmy Wales, fondatorul site-ului Wikipedia a facut un apel catre „comunitate” sa doneze pentru a putea mentine proiectul viu.

Dupa cum se stie, Wikipedia.org nu are publicitate si traieste doar din donatiile si contributiile celor care isi doresc ca toata lumea sa aiba acces la informatie: „Imagineaza-ti o lume in care fiecare persoana de pe aceasta planeta are aces gratuit la toata cunoasterea lumii”.

Din momentul in care Wales a facut apelul si pana in prezent, adica mai putin de 8 saptamani, s-au strans 7,5 milioane de dolari fapt absolut surpinzator avand in vedere perioada scurta de timp si situatia economica mondiala.

Recent Google a donat catre Wikipedia 2 milioane de dolari pentru imbunatatirea infrastructurii, achizitionarea de noi servere si routere, fluidizand astfel traficul.

Wikipedia, al cincelea cel mai citit site din lume traieste cu ajutorul a 35 de oameni si cu 10 milioane de dolari pe an. Principiul pe care se bazeaza este acela de contributie continua a fiecaruia dintre cei peste 340 de milioane de utilizatori lunari: „O persoana scrie ceva, altcineva o imbunatateste un pic si devine din ce in ce mai buna, odata cu timpul. Daca gasesti Wikipedia folositoare acum, imagineaza-ti cat putem sa obtinem impreuna in 5, 10, 20 de ani”.