Toamna se numara bobocii

Toamna se numara bobocii

Vacantele au luat sfarsit, majoritatea companiilor isi incep in forta activitatea. Proiectele de recrutare sunt reluate sau debuteaza in forta, se simte un suflu nou in activitatea departamentelor de resurse umane.

Ce poti face in aceasta toamna pentru ca activitatea departamentului pe care il conduci sa capete coerenta?

1.Daca acest lucru nu s-a intamplat pana acum, este momentul sa iti aliniezi strategiile propuse la obiectivele generale ale companiei. Niciunul din demersurile tale nu pot avea sens sau efecte daca nu sunt corelate cu ceea ce isi propune managementul general in perioada urmatoare.

2.Gandeste strategic, nu in rezolvari punctuale ale unor probleme aparute. Poate ca un conflict intre doua departamente putea fi evitat daca observai de la inceput ca structura organizationala sau traseele de comunicare au fost gandite eronat in acea zona de activitate.

3.Accepta ca deciziile negative fac parte din proces. Din pacate, nu intotdeauna ai parghii pozitive pentru a rezolva probleme organizationale. Disponibilizarile, atentionarile disciplinare, intra in sarcinile departamentului din care faci parte. Daca in timpul vacantei ai evitat sa iei decizii neplacute, s-ar putea sa fie cazul sa o faci acum.

4.Gandeste-te sa prezinti in termeni de costuri, punand accent pe profit, activitatea departamentului tau. Atrage atentia asupra faptului ca nu este o gaura neagra si ca bugetele alocate se pot intoarce inzecit, daca investitiile sunt realizate strategic.

5.Cel mai vehiculat concept legat de zona de HR este acela de “brand de angajator”. Aliniaza-ti asadar demersurile si investitiile in asa fel incat numele companiei pentru care lucrezi sa fie cunoscut in piata muncii si sa aiba doar conotatii pozitive.

In cazul in care ti se pare ca nu ai suficient suport din partea managementului sau ca statutul tau nu iti permite sa faci toate aceste lucruri, poate ca este timpul ca in aceasta toamna sa schimbi ceva in cariera ta!