Profesionistii IT/Business: un nou imperativ

Profesionistii IT/Business: un nou imperativ

Tehnologia a devenit din ce in ce mai legata de succesul unei afaceri. Intr-adevar, tehnologia se afla deseori in centrul modelului de business al unei organizatii, sustinand si permitand functionarea acelor elemente strategice pentru organizatie si asigurand diferentierea competitiva prin produse si servicii.

Atragerea, dezvoltarea si pastrarea personalului ce poate combina cunoasterea mediului de afaceri cu intelegerea profunda a tehnologiei informatiei va aduce avantaje semnificative unei organizatii.

Pentru a ajuta o organizatie in atingerea obiectivelor IT, profesionistii din acest domeniu necesita aptitudini in urmatoarele domenii: afaceri, comunicatii, financiar, tehnologie, si project management. In plus, ei trebuie sa fie inovativi, antreprenori, strategici, si orientati spre client. Cu atatea cerinte, este esential ca organizatiile sa identifice si apoi sa aplice strategii eficiente de resurse umane pentru a dezvolta personalul calificat ce poseda talentul de a profita de toate aspectele tehnologiei in fiecare nivel din cadrul organizatiei.

In general, majoritatea managerilor cred ca nu au realizat un profit suficient din investitiile efectuate in IT. Este evident faptul ca exista o diferenta mare intre comunitatea business si cea IT din organizatii. Astfel, profesionistii IT/business devin o componenta critica in acoperirea acestei diferente. In acest fel, multi profesionisti vor fi capabili sa fructifice investitia in tehnologie, si sa o foloseasca pentru a crea un avantaj competitiv real.