Ce isi doresc femeile?

Ce isi doresc femeile?

Se spune ca insusi Freud a declarat ca, in ciuda calificarii lui evidente in domeniul psihologiei, nu stie sa raspunda la intrebarea din titlu.

Si vorbim despre o intrebare care obsedeaza. Generatii intregi de barbati si femei sunt crescute in ideea ca cele care apartin sexului frumos sunt niste chestii misterioase, cu ganduri criptice si asteptari paradoxale, imposibil de inteles si automat de multumit. 

Este fals si neproductiv. Pentru ca femei sau barbati, toti ne dorim lucruri diferite si variabile in functie de varsta, statut social, educatie, caracter, vremuri. Ne dorim fie bani, fie respect, fie acceptare. Ne dorim alti oameni alaturi sau dimpotriva oameni care sa se indeparteze si sa ne lase spatiu si energie pentru altceva. Ne dorim veselie, sanatate, putere, echilibru. Vrem copii, vrem sa creasca acesti copii, vrem sa se intoarca vremurile in care eram copii. Vrem sa fim ascultati, vrem sa contam, sa iubim si sa fim iubiti. Ne dorim mai mult timp pentru noi, pentru cei dragi noua sau pentru pasiunile noastre.

Totodata, femei sau barbati, nu suntem mereu transparenti in dorintele noastre. Pentru ca ne e frica sa nu fim sabotati sau consideram ca nu meritam sa avem ceea ce ne dorim, pentru ca ni se par ridicole sau pur si simplu nu vrem sa le impartim cu altii.

Asadar, femeile nu isi doresc lucruri diferite fata de barbati. Si nici mai multe sau mai putine, mai complicate sau mai greu de indeplinit. Fiecare spera la ce nu are si crede ca i-ar trebui. Si la un infinit de nevoi, tot atatea dorinte, feminine si masculine deopotriva.

Eu sper ca istorica intrebare colectiva: „Ce isi doresc femeile?” sa se transforme intr-o obsesie individuala: „Oare ce isi doreste persoana de langa mine?”. Indiferent de relatie sau genul de care apartine.

Si imi doresc sa existe o zi a barbatului. Nu pentru echilibru sau ca asa ar fi corect politic, ci pentru ca ar fi un prilej frumos si natural sa multumim tatilor nostri, primii barbati care conteaza in viata unei femei, sotilor nostri – sustinatorii in cele mai nebunesti momente si fiilor nostri pentru ca ne invata cum se construieste curajul si ne ajuta sa fim puternice. 

La multi ani doamne si domnisoare! Si sa aveti tot ceea ce va doriti! 🙂