Profesia si profesionalismul

Profesia si profesionalismul

Nu incetez sa ma minunez de faptul ca Romania pare a avea 23 de milioane de specialisti in toate. Politica, medicina, fotbal, management, afaceri, constructii sau oricare alt domeniu ai lua si ai incepe o dezbatere, se vor gasi imediat o gramada de oameni care nu au nici o legatura cu subiectul dar care isi vor da cu parerea si mai mult, vor trai cu senzatia ca este cea mai pertinenta.

Cred ca intrarea in normalitate ar trebui sa inceapa de la respectul fata de profesie si profesionalism. Renascentistul om enciclopedic, readus monstruos de comunism ca ideal educational sub forma omului multilateral dezvoltat, reprezinta cu siguranta cel mai mare handicap pe care-l purtam si transmitem mai departe copiilor nostri.

Exista niste motive intemeiate pentru care nu ne construim singuri masinile cu care mergem pe strazi publice. Si chiar daca nu va vine sa credeti, acestea pot fi extinse in multe alte domenii in care aparent toti suntem specialisti…

Dovada ca suntem jalnici este clara: Romania nu este nicidecum atat de profitabila si specializata asa cum ai crede vazand noianul de oameni buni la toate.

Ce ziceti: invatam sa respectam profesia si profesionalismul sau o tinem tot asa?