Problemele zilei:

Problemele zilei:
  • Apocalipsa, gaura neagra si experimentul. Unii cauta „particula lui Dumnezeu” si altii se inspaimanta de asa o blasfemie. Ce-i drept nimeni nu a explicat clar, pana acum, care ar fi beneficiile imense ale acestei descoperiri. Ca la ora de „Cunosterea naturii”: Ce foloase are omul de la experimentul CERN? Blana, oua, etc. Cred ca daca s-ar descoperi modul in care a aparut Universul si totul ar capata un complet sens stiintific, Religia, aceasta imensa institutie sociala bazata pe incertitudinile aparitiei noastre, ar fi un pic zdruncinata. Si parca nu as vrea sa se intample acest lucru, fie si pentru simplul motiv ca este singura care poate echilibra raportul de forte intre dezvoltarea stiintifica si moralitatea descoperirilor ei.
  • Ce va face Calin Tatomir cu firma pe care o conduce? Nu cumva apare un conflict de interese care poate afecta imaginea Microsoft sau a domnului in cauza se intreaba cate unii? Pe blogul lui Bazilide, un comentator surprinde exact esenta acestei probleme: probabil ca nici macar D-l Tatomir nu se streseaza din cauza acestui posibil conflict de interese. Este unul asumat de ambele parti si oricare ii va fi soarta, CCT va ramane perpetuu legat de fondatorul ei.
  • Cum ar fi trebuit pedepsite asistentele medicale care au mutilat din neglijenta cativa bebelusi? 10% din salariu reprezinta o pedeapsa corespunzatoare? Intr-un sistem normal si functional, cei implicati in astfel de culpe ar trebui expulzati. Sistemul medical din Romania este insa subdimensionat la nivel de personal si perpetuu sub-bugetat. Nu prea poti fi corect in astfel de cazuri. Ok, dam afara patru asistente, dar de unde sa aducem altele, cand, pentru salarii mult mai generoase, acestea aleg sa fie bone sau ingrijitoare de batrani in tara si peste hotare? Oricum am senzatia ca nimeni nu remarca acest pericol: sistemul sanitar are „sanse” mari sa ramana, asemeni unei firme cu buh rau, doar cu angajatii care nu sunt de folos nimanui altcuiva.  Cu acei mediocri, care nici nu te lasa sa mori, dar nici sa traiesti.

Daca de maine nu ne mai vedem, pentru ca ne inghite gaura neagra, va urez inca de pe acum fericire vesnica si felicitari, intrucat acum nu mai aveti nevoie de doctor! Iar Domnului Tatomir, regretele mele ca nu a apucat sa ne arate ce poate! 🙂