Epuizarea poate ucide!

Epuizarea poate ucide!

Obosita si stresata fiind, azi de dimineata am fost intampinata de un mail cu titlul: „Ia-ti concediu!” trimis de colega mea. Am crezut ca este o gluma, s-a dovedit a fi o stire cumplit de reala: o tanara a decedat dupa mai multe saptamani de munca extenuanta. Tanara lucra la o companie renumita de consultanta si audit si a murit dupa ce aproape 20 de zile a lucrat fara intrerupere. Si culmea cinismului, trupul fetei a fost gasit chiar de seful ei, impacientat ca nu a raspuns la telefon si nu a aparut sambata dimineata la serviciu. Ingrijorator, e drept, cum sa nu apari sambata la prima ora la serviciu?

Ca suntem negrisori pe plantatie stim cu totii. Ca firmele de audit storc angajatii ca pe portocale, dand salarii mizerabile, iar stim. Ceea ce nu stiam este ca in Romania de azi se poate muri de epuizare datorata muncii. Si ca un om poate merge la un centru de sanatate privat pentru ca a doua zi sa moara.

Daca simtiti ca ritmul vostru de munca a devenit prea alert, luati-va concediu. Daca simtiti ca echilibrul vostru psihic este periclitat datorita mediului in care lucrati, exista oricand optiunea demisiei. Nici un job de pe lumea asta si nici o suma de bani nu merita asa un tribut.

Daca as fi clientul companiei in cauza, as renunta la colaborarea cu ei. Nu as vrea ca profitul meu sa se bazeze pe munca unor oameni biciuti si storsi pana la epuizare.

Gasiti detalii aici. Dumnezeu sa o ierte!

Am revenit dupa ce am citit si parerea lui Mihai. Citind sectiunea de cariere a companiei in cauza, aflam ca evident oamenii sunt pe primul loc. Se refereau probabil la mortalitate. Indiferent de structura psihica evident fragila a fetei, sefii ei sunt autorii morali. Epuizarea si boala unui om sunt vizibile. Daca alegi sa nu vezi, poti avea pe constiinta propriul coleg.

27 apr. Revin, intrucat cu siguranta povestea Ralucai nu va fi usor de uitat. Gasiti aici o alta perspectiva; veti intelege un sistem bolnav, dar foarte eficient si profitabil. Ca si Raluca… Oare finalul va fi acelasi?

Am fost la medic. Am gastrita