2% din impozit pot genera 100% viata

2% din impozit pot genera 100% viata

Romania este „fruntasa” Europei la rata mortalitatii copiilor sub cinci ani. Fruntasi suntem si la capitolul nasteri premature, o cauza principala a mortalitatii infantile. Accesul la servicii medicale de baza este din ce in ce mai dificil datorita exodului personalului medical, iar mediul rural este cel mai suferind din acest punct de vedere.

In acest context si pentru ca se apropie data limita de depunere a declaratiilor fiscale, imi mentin  obiceiul de a sprijini campanii de redirectionare  a 2% din impozitul pe venit, prezentandu-va eforturile organizatiei Salvati Copiii . In acest an, banii colectati din cei 2% ai nostri vor fi directionati spre maternitati si sectii de nou-nascuti din Romania, tocmai pentru a creste speranta de viata a celor nascuti prematur si a detrona Romania din fruntea statisticilor negative.

Capmania de colectare se dureleaza sub indemnul „Transforma 2% din impozitul tau in pe venit 100 viata pentru copii!”.

Daca vreti sa sprijiniti programul de reducere a mortalitatii infantile, completati Formularul 230 (cei care au realizat in 2010 doar venituri salariale) sau Formularul 200 (cei care au obtinut in 2010 venituri din alte surse – activitati independente, cedarea folosintei bunurilor etc.), redirectionand astfel 2% din impozitul pe venit catre Organizatia Salvati Copiii. Formularul trebuie completat cu datele personale (de mana, cu majuscule) si semnat. Nu este necesara specificarea sumei (institutia fiscala o va calcula si o va vira conform legii) si nici atasarea Fisei Fiscale. Formularul se va depune direct la administratia financiara de care apartineti sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata, pana cel tarziu la data de 15 mai 2011.

In cazul in care doriti sa donati 20% din impozitul pe profit (cazul persoanelor juridice) procedura este urmatoarea: se calculeaza 3‰ (la mie) din cifra de afaceri a anului 2010, se calculeaza 20% din impozitul pe profit al lui 2010, se ia valoarea cea mai mica si aceea e suma care poate fi donata. In vederea donatiei este necesar un contract de sponsorizare.

Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul Salvati Copii Romania. 

Nu va ganditi ca vorbim doar de copii din medii defavorizate. Orice copil poate veni pe lume in conditii de risc. Si chiar daca ar fi asa, fiecare nou-nascut are dreptul la viata si oricare ar putea fi un Brancusi al zilelor noastre, un Aurel Vlaicu al secolului acesta sau un Ion Creanga modern.

Viitorul este asadar cel pe care ni-l scriem acum, este suma sanselor oferite astazi adultilor de maine. Iar astazi avem nevoie de putina vointa pentru a completa si trimite un formular.