Targul de oameni sau de joburi?

Targul de oameni sau de joburi?

Nu ma mai omor dupa acest concept. Asta si pentru ca in recrutarea IT din Romania zilelor noastre nu mai functioneaza, nici macar a capitolul „mai aude lumea de mine”. Asadar, in afara de cele din Politehnica/ Cibernetica organizate de organizatii studentesti, nu ma vad participand la altele. Alegerea se datoreaza faptului ca entuziasmul specific, lipsa de mercantilism si respectul neconditionat de cifra de afaceri al organizatorilor sunt ca o gura de aer proaspat in peisajul destul de viciat al pietei muncii.

Trebuie totusi sa remarc ca tocmai un targ de joburi a adus ceva condimente si picanterii acolo unde nimeni nu se astepta. Ma refer la faptul ca organizatorii au purces la a face publicitate online in siteurile cu cel mai mare trafic: acelea cu dudui bine rasfatate de natura (sau estetician) cu diverse semne de feminitate si domni la fel de rasfatati (natura + sala + ? nus ce pastile de umflat muschi +viagra) cu pachetele de muschi. Se pune la indoiala moralitatea celor in cauza, cu implicatii directe (sau nu) asupra celor implicati (companii si candidati).

Inainte de a invoca etica, nu pot sa nu remarc ca e amuzant. Poate ca si eu as merge pe mana Nicoletei Luciu la a creste traficul ITex precum nivelul de testosteron al domnilor care o privesc. Dar imi doresc ca si candidati pe domnii care fac traficul cel infernal acolo? A-ti cobora publicul tinta la nivelul instinctelor care ii domina, e cam daunator. N-as vrea sa vina la standul meu un domn care participa la targ motivat de nurii „divei”. Poate o conexiune in mintea sa plina de fantasme, il duce cu gandul la ideea ca noi, cele care ii asteptam cu atata nerabdare, vom concura in promisiuni cu fetele astea frumoase. Cam inegala lupta! ­čÖé

Cu alte cuvinte, cine a facut campania aceea ori a fost dud, ori nuc. Exista si varianta rau intentionat. Dar cei mai tari sunt cei a caror minte joaca feste de genul: „uau ce tare e tipa asta! a, uite un targ de joburi!” Or fi multi? Dragii mei, in loc la faceti trafic pe nurii fetei, plangandu-va apoi de greutati in cariera, incercati un site de joburi si mai mult focus.

Banuiesc ca vreti sa vedeti si poze! Nu va arat! Va arata in schimb colegii de la HR Expert! Ii gasiti in blogroll! :))