Loganul cere oameni

Loganul cere oameni

Am citit azi spusele proaspatului Director Executiv RU al producatorului masinii nationale care este supus provocarii de a angaja intr-un an 30% din cat a disponibilizat compania in perioada 1999-2003.

Majoritatea companiilor mari pastreaza baza de date cu angajatii disponibilizati si de acolo pornesc noile recrutari. Unii sunt deja pensionari, altii patroni, dar sa pornesti de la o baza de date cu 11.000 de oameni, cazul celor de la Dacia, se cheama ca incepi bine. In plus compania in cauza a avut in anii trecuti proiecte de recrutare multipla prin Moldova, asa ca si de acolo trebuie ca le fi ramas niste cv-uri. Cei de la Dacia au ales insa sa porneasca, conform d-lui Lupulescu, de la promovarea ofertei de job punand colante pe autobuze. Ceea ce este ok, dar intr-un judet cu rata somajului de 4% nu poate fi benefic decat din punct de vedere marketing. De asemenea au ales sa se limiteze numai la zona geografica in care sunt plasati, pornind de la o premisa care in momentul de fata pare falsa: romanii nu sunt mobili. 4 milioane de romani lucreaza in afara tarii, suntem o natie al naibii de mobila. Cu un salariu decent o parte din acestia ar alege Mioveni si nu zona agrara a Spaniei.

Sunt curioasa cum se va sfarsi anul. Dacia pare a avea bani de promovare si un brand puternic asa ca singura piedica in calea atingerii obiectivului ar fi o strategie incorecta. Succes!

PS: Oare Siveco a reusit sa recruteze pe cei 250 specialisti software?