Imi place cand n-am dreptate. Dar si cand am… – partea a doua

Imi place cand n-am dreptate. Dar si cand am… – partea a doua

Profeteam zilele trecute despre piata de recrutare online si despre cat loc sub soare este pe acolo. De atunci si pana acum au aparut deja inca doua proiecte, culmea ambele pe cate o nisa: Profesiionline, care se ocupa de top&middle management si specialisti si Jobber (inca nelansat, urmeaza zilele acestea), care se ocupa de joburi IT.

Primul comentariu: si-au gasit momente bune pentru lansare, pana la toamna cand reintram in business au timp suficient sa testeze, sa corecteze, sa-si insuseasca critici si sa le uite. Al doilea: felicitari pentru idee, desi la Profesiionline e ca intr-o reclama celebra. Cam tarziu s-au prins ca suplimentul cela al ZF in care oricum se publica joburi, ar fi mina de aur online.

Al treilea: culmea e ca in ambele proiecte exista deja concurenti. In primul caz vorbim de unul serios, HR-Romania, in cel de-al doilea vorbim de un start-up similar si despre niste relicve ale trecutului in recrutarea IT online, care s-ar putea sa se trezi la viata.

Al patrulea: marea problema a celor de mai sus nu va fi sa-si gaseasca clienti in randul companiilor. In conditiile in care piata muncii a devenit un haos si recrutarea un cosmar, alternativele au sanse reale de a atrage pe cei care recruteaza. In plus, daca nu recruteaza, macar isi mai lustruiesc putin brendu’ de angajator prin ceva publicitate. Adevarata provocare va fi totusi ca acestea sa-si gaseasca eficienta ca si instrumente de recrutare online, adica sa poata atrage candidatii activi in piata muncii de partea lor. Oricum ceva imi spune (privesc la globul magic din fata mea acum…) ca ambele proiecte vor suferi modificari si vor deveni un pic altceva decat ceea ce par acum ca a fi.

Vom trai si vom vedea. Cu ceva timp in urma, recrutarea online era ciuca bataii: nu dadeai anunt in RL erai considerat excentric. Acum daca dai, esti considerat haios. Cred ca in timp (privesc din nou globul, s-a cam aburit…) vom recruta telepatic. Si telegenic, radiofonic… Ma gandesc ce tare ar fi fost sa-l conving pe Mick Jagger sa spuna in romana: ITex recruteaza consultanti!

Succes tuturor! La jobber e gratis, la profesii sper la un discount ca am zis de bine.