Ghidul intervievatului

Ghidul intervievatului

Pentru ca am tot citit recent articole interesante, savuroase prin umorul involuntar, m-am gandit ca merita sa vin cu cateva idei noi la magicul ghid „Cum sa te prezinti la un interviu?”.

1. Hainele: imbraca-te cum crezi ca ar fi cuvenit. Hainele ne caracterizeaza destul de bine, vorbind despre spiritul, temperamentul, increderea in fortele proprii (nu ma refer la fortele fizice) mai abitir ca orice scrisoare de intentie. Pantalonii cu vedere la chiflute imi spun ca voiai de fapt sa fii fotomodel nu consultant, decolteul generos, ca sperai sa te intalnesti cu un barbat, costumul ca vrei sa afle seful tau ca vii la interviu, iar blugii ca nu vrei sa-ti declari inca aceste intentii la actualul loc de munca.

2. Spusele: spune ce ti se pare tie potrivit. Oricat ai incerca sa convingi un intervievator experimentat ca vrei sa spui altceva decat ai de gand sa spui, demersul este sortit esecului. Daca intervievatorul apartine sexului frumos (nu ma refer la metrosexuali ci la femei), esecul survine mult mai rapid decat te-ai astepta.

3. Faptele: poarta-te asa cum crezi ca trebuie. Raspunde la telefon daca trebuie, justifica daca simti nevoia, nu te stresa sa fii atent(a) la detalii ca oricum iti vei uita umbrela!

4. Atitudinea: ce sens are sa o controlezi?! De exemplu, daca tu chiar crezi ca esti buricul pamantului, vei respira aceasta senzatie prin toti porii. Cand imi strangi mana ceva imi sopteste – buricul pamantului, cand iti pun o intrebare incomoda primul raspuns este – buricul pamantului, cand sorbi din cafea se aude iar – buricul pamantului…

Serios acum, nu va stresati sa faceti o figura frumoasa la interviu (traiasca aceasta fotbalistica expresie!). Nu reusiti decat sa fiti atenti la niste detalii, oricum greu de ascuns, uitand ce-i mai important: omul potrivit la locul potrivit poate fi descoperit doar daca atat omul cat si locul se dezvaluie cu sinceritate.