Etichete

Etichete

As putea vorbi chiar despre barcoding si RFID in acest post. Oricum ar fi ma enerveaza etichetele puse persoanelor la fel de mult cum imi plac etichetele produselor cu pret bun si ingrediente de calitate.

Ca sunt etichetata pe stada este una. Etichetele si profesia insa nu prea fac casa buna impreuna. De ce? Pentru ca daca pe strada oamenii vad doar niste indici subiectivi, de statut (haine, accesorii) si o atitudine, uneori actoriceasca, profesional vorbind indicii devin obiectivi si foarte masurabili.

De exemplu, in postura de consultant, putem vorbi oricand in numar de pozitii acoperite, numar de candidati furnizati, de procentul celor care raman dupa acea perioada de gratie, de orice. Nu vorbim insa de verighete, de fuste mai scurte sau mai lungi, de senzatii, de pareri, mai ales cand sunt culese voit indirect.

In cazul candidatilor furnizati, putem vorbi oricand in numar de proiecte finalizate cu bine in timp si buget, in performante vs esecuri, in bugete salariale. Accept chiar si alchimia sau lipsa ei ca argumente supreme. Nu vorbim insa despre placeri, neplaceri, despre inteligenta superioara, medie sau inferioara testata mediocru pe coltul mesei.

Stiti care e semnul ca etichetele puse de altii nu conteaza? Nu exista la coltul strazii cititoare care sa le valideze. Nu exista solutii complexe care sa inregistreze datele, sa le raporteze, sa le corelez cu altele. Iata asadar ca in ciuda importantei celor cale le furnizeaza, sunt inutilizabile la scara larga.

Va vand un pont: am invatat ieri la interviu ca imprimantele Zebra trebuie curatate dupa un anumit numar de carduri printate. Etichetistii ar trebui sa faca la fel. Nu de alta dar mizeria aceea ramasa in ochi, bine nu face!

Nota 1: Acest post nu are nici o legatura cu clientul din zona de solutii de barcoding pentru care recrutam la acest moment, pe care ii stimam si cu care speram sa avem o colaborare lunga si profitabila de ambele parti si nici cu candidatii implicati in aceste proiecte. Nu vreau sa existe victime colaterale!

Nota 2: Da, este o rafuiala! In etichete termice sa ne luptam sau in raze laser sa incercam sa ne orbim?