Ajuta-ma sa te ajut!

Ajuta-ma sa te ajut!

Se tot aud in ultima vreme marturii ale candidatilor fara experienta care acuza discriminarile si lipsa de deschidere a angajatorilor.  Angajatorii nu vor potential, vor experienta, angajatorii angajeaza pe pile,…

Nu stiu altii cum sunt, dar: unul dintre proiectele de recrutare deschise acum este cel de Inginer Service. Evident ca au aparut si juniori interesati. Nici una dintre aplicari nu poate convinge insa din simplul motiv ca in CV-uri nu scrie nimic despre o experienta anterioara, nu neaparat formala, in zona de service. „Am reparat cu succes radioul bunicii” sau „Am contribuit la celebra retea wiremore din Regie si am depanat PC-uri contracost”. Macar la studii, daca sunt de specialitate, merita enumerate cursurile din zona de inginerie tehnica. Ar fi mai bine sa renuntam la analiza CV-urilor si sa ne intalnim cu toti candidatii? Pai atunci sa renuntam si la a ne intalni cu ei si sa-i angajam direct!

Asadar inainte de a deplange comportamente/ atitudini nepotrivite, nu strica o autoanaliza. S-ar putea ca problemele sa nu fie numai de cealalta parte a baricadei.