Un articol interesant

Un articol interesant

HR Romania prezinta un interviu foarte interesant cu Adrian Stanciu. Am sa citez doar doua pasaje:

„[…] Dupa parerea mea trebuie pus mai mult accent pe oameni si mai putin accent pe procese. Cu alte cuvinte trebuie pus accent pe ceea ce misca fundamental oamenii, adica pe aspiratii si valori, si mai putin pe aspectele superficiale ale motivatiei. Bineinteles, aceasta presupune si un alt stil de conducere. De exemplu, vasta majoritatea a oamenilor parasesc o organizatie datorita stilului de management, dar majoritatea actiunilor de retentie se concentreaza pe aspecte materiale. […]”

„[…] Este o certitudine faptul ca importanta managementului de resurse umane creste. Cu toate acestea managementul HR are, intrinsesc, anumite limite, in sensul ca managementul de resurse umane nu se face de catre managerul de resurse umane. Acesta este, bineinteles, un proprietar al sistemului, al metodologiei si al competentelor de conducere in resurse umane, dar nu al conducerii insesi, deoarece un angajat nu se va uita la managerul de resurse umane, ci la seful lui direct ca €œsursa lui de bine si de rau€.

Rostul managementului de resurse umane este, pe de o parte, sa creeze sisteme bune in care ceilalti manageri sa isi desfasoare activitatea in ce priveste conducerea oamenilor, iar pe de alta parte sa ii ajute si chiar sa ii motiveze sa foloseasca eficient aceste sisteme. […]”

Va recomand sa cititi intreg articolul, este excelent.