Poveste cu talc despre stres

Poveste cu talc despre stres

„Intr-o zi, un sofer de autobuz a mers ca de obicei la serviciu, si-a pornit masina si a plecat pe traseu. Nimic deosebit la primele cateva statii, cativa oameni care-au urcat, cativa care au coborat, in rest nimic neobisnuit.

La urmatoarea statie insa, un tip enorm, cam 1,90m, cu constitutie de luptator categoria grea, a urcat in masina si s-a uitat spre sofer zicand: “Big John nu plateste!” asezandu-se apoi pe un scaun.

Trebuie precizat ca soferul avea cam 1,60m, era pipernicit si genul de om care n-ar fi omorat o musca. Asa ca nu s-a certat cu Big John, dar nu i-a convenit deloc treaba cu neplatitul. Urmatoarea zi se intampla acelasi lucru. Big John a urcat iar in autobuz, a spus tare ca el nu plateste si s-a asezat. Urmatoarea zi iarasi si tot asa cateva zile la rand.

La un moment dat soferul n-a mai rezistat, caci deja avea insomnii din cauza lui Big John care-si batea joc de el. Asa ca s-a inscris la niste cursuri de auto-aparare si culturism, decis fiind sa riposteze.

Dupa cateva luni, deja era puternic si increzator in sine. Asa ca, ziua urmatoare cand Big John urca in autobuz si spune deja obsesiva replica “Big John nu plateste”, soferul s-a ridicat i-a aruncat o privire crunta si a urlat: “Si de ce nu?”

Big John l-a privit uimit si i-a replicat: “Big John are abonament”.

Morala povestii: Asigura-te ca exista o problema reala inainte de a face eforturi uriase sa o rezolvi.”

Primita pe mail. Multumesc Alina!