Glume despre angajati/ angajari/ meserii

Glume despre angajati/ angajari/ meserii

Concediul medical

Negocierile dintre membrii de sindicat si angajator au intrat in impas. Sindicatul neaga cu putere ca lucratorii abuzeaza in mod flagrant de prevederile cu privire la concediul medical stabilite prin contractul colectiv de munca.

Intr-o dimineata, la masa negocierilor, seful companiei arata editia curenta a ziarului local:
 „Acest om nu a venit ieri la serviciu, anuntandu-ne ca este bolnav!”

Acolo, chiar pe prima pagina,  presupusul bolnav era fotografiat pe podiumul unui concurs local de pescuit, unde castigase locul al treilea.

In camera s-a asternut tacerea. Un sindicalist o sparge brusc:

„Extraordinar! Ganditi-va ca ar fi putut castiga locul intai, daca nu nu ar fi fost bolnav!”

Cea mai veche meserie din lume

Un medic, un inginer, un avocat  discuta intre ei pentru a stabili care este cea mai veche meserie dintre cele trei.

Medicul spune:
 „Amintiti-va, in ziua a sasea, Dumnezeu a luat o coasta de la Adam si a creat-o pe Eva, fiind astfel primul chirurg. Prin urmare, medicina este cea mai veche profesie.”

Inginerul a raspuns:
„Da, dar inainte de asta, Dumnezeu a creat cerurile si pamantul din haos si confuzie. Deci inainte de a fi medic, a fost inginer. Prin urmare ingineria este cea mai veche profesie din lume.

Zambind, avocatul replica:
„Da, dar cine credeti ca a creat haosul si confuzia initiala?”

Discriminarea la angajare

O fabrica dintr-un oras mic din SUA a devenit renumita pentru politica ei de a angaja exclusiv barbati casatoriti.

Intrigata, o reprezentanta a unei organizatii feministe locale, l-a sunat pe directorul fabricii pentru a-i cere explicatii.
„De ce angajati doar barbati casatoriti? Aveti o problema cu femeile? Credeti sa sunt sexul slab, ca nu-si pot asuma aceleasi responsabilitati ca barbatii sau care este motivul?”

„Nu, doamn?,” a raspuns directorul. „Angajam doar barbati casatoriti pentru ca sunt obisnuiti sa asculte ordinele, chiar si atunci cand sunt spuse pe un ton mai ridicat, sunt obisnuiti sa-si asume greselile, chiar si atunci cand nu sunt ale lor si stiu sa-si tina gura si sa nu comenteze.”