Fun – Abordari internationale ale managementului

Fun – Abordari internationale ale managementului

Capitalism traditional: Ai doua vaci. Vinzi una si cumperi un taur. Cireada se inmulteste iar economia prospera. Le vinzi si iesi la pensie cu castigul.

Management american: Ai doua vaci.Vinzi una si o fortezi pe cealalta sa produca lapte cat pentru patru. Esti surprins cand vaca moare.

Management francez: Ai doua vaci. Faci greva pentru ca doresti sa ai trei vaci.

Management japonez: Ai doua vaci. Le reproiectezi astfel incat sa fie de zece ori mai mici decat vaca obisnuita si sa produca de douazeci de ori mai mult lapte. Apoi creezi imagini animate inteligente ale vacii, numite Cowkemon, si le promovezi la scara globala.

Management german: Ai doua vaci. Le reproiectezi astfel incat sa traiasca 100 de ani, sa manance o data pe luna si sa se mulga singure.

Management englez: Ai doua vaci. Amandoua sunt nebune.

Management italienesc: Ai doua vaci, dar nu stii unde sunt. Pleci in pauza de pranz.

Management rusesc: Ai doua vaci. Le numeri si afli ca ai 5 vaci. Le numeri din nou si afli ca ai 42 de vaci. Le numeri din nou si afli ca ai 12 vaci. Te opresti din numarat vaci si deschizi alta sticla de vodca.

Management elvetian: Ai 5000 de vaci, dintre care nici una nu-ti apartine. Facturezi celorlalti cheltuieli de depozitare.

Management indian: Ai doua vaci. Te inchini la ele.

Management chinez: Ai doua vaci. Ai 300 de oameni care le mulg. Declari somaj zero, productivitate bovina inalta si arestezi reporterul care a publicat cifrele.

Management autohton: Ai 6 vaci, costuri cat pentru 10, mulgi doar 3, alergi bezmetic printre ele, mai aduci personal pentru alte 5, dai faliment si dai vina pe bou.

Weekend placut!