Ce au in comun obstetricianul si sindromul post-vacanta?

Ce au in comun obstetricianul si sindromul post-vacanta?

Nimic clar, desi Gardianul ii baga in aceeasi oala. Adica articol din categoria „Stiinta”. Citez cateva din descoperirile stiintifice epocale:

„[…]  Specialistii numesc acest fenomen sindromul post-concediu si sustin ca ii afecteaza mai mult pe cei care sunt nemultumiti cu munca pe care trebuie s-o depuna. Psihologii recomanda o atitudine pozitiva pentru a ne putea obisnui putin cate putin cu schimbarea stilului de viata de dupa concediu.” Adicatelea cum ar fi sa-i zici unui depresiv: Draga, dar gandeste pozitiv te rog!

Urmeaza:

„[…] Specialistii asigura ca sindromul post-concediu nu este o boala si ca simptomele sale trebuie asociate cu schimbul de stil de viata, de aceea este foarte importanta atitudinea pozitiva. Medicii ne sfatuiesc sa nu luam niciun medicament de capul nostru si, daca simptomele nu dispar in doua saptamâni, este obligatorie vizita la medicul de familie.” Deci nu e o boala, iar apare atitudinea pozitiva, daca nu dispare ceea ce nu e o boala va rugam vedeti medicul. Si nu oricare ci pe cel de familie! Ma intreb ce medic de familie da acest diagnostic? Si care ar fi tratamentul?

Finalul este apoteotic:

„[…] Dintre toti medicii specialisti, ginecologii si obstreticienii au parte de cele mai multe plângeri din partea pacientilor, arata un studiu realizat de Societatea Spaniola de Ginecologie. ” Huh? Vorbeam de sindrom post vacanta sau altul nu zic care?

Traiasca si infloreasca presa romaneasca!