Lansare, afaceri, banc

Lansare, afaceri, banc

– Va anunt ca al nostru prieten Cristian Banu a lansat recent un magazin online de formulare: Formulareiso.ro. Gasiti acolo de tot felul, de la fise de post la manuale, proceduri, regulamente.

– In caz ca va intrebati care este cel mai propice business din Romania (desi este un „Ghici ciuperca ce-i?”) va anunt ca Universitatea Spiru Haret a raportat anul trecut o marja de profit de 48% la o cifra de afaceri de peste 100 milioane Euro. Nu-i rau! Vreti sa stiti reteta succesului? Preturi mai mici decat concurenta, volum infinit mai mare si reguli general-valabile ingropate.

– Acelasi „Ghici ciuperca ce-i?” si pentru angajatorii anului, care se dovedesc a fi call-centerele. Anul acesta, conform Capital, acestea au creat 5 000 de noi joburi, in scadere fata de anul trecut.

– Probabil ca stiti bancurile despre ingineri (si eu le stiu pe cele despre consultanti/ hr/ blonde, da?). Ei bine aflati (din Standard) ca in Romania, 1 din 5 directori generali este inginer. Indraznesc sa supozitionez ca de aici si bancurile autohtone cu manageri! 🙂

– Si fiindca tot e vineri si vorbeam de bancuri, unul vechi dar cu ingineri si manageri:

„Un om de afaceri intervieva oameni pentru un post de manager a unei divizii importante din fabrica sa. A decis sa aleaga pe acela care va raspunde cel mai corect la intrebarea: cat fac 2+2 ?
Se prezinta la concurs un inginer, un matematician, un avocat si un contabil.
Inginerul isi pune ochelarii, isi scoate carnetelul, rigla, compasul si calculatorul si in urma mai multor calcule raspunde:
– 2+2 fac undeva intre 3,98 si 4,02.
Matematicianul scoate si el calculatorul si dupa ce face niste calcule raspunde:
– In doua ore as putea demonstra cu siguranta ca 2 +2 fac 4 si sa argumentez acest lucru.
Avocatul isi analizeaza actele si codurile si dupa un timp de gandire raspunde:
– In cazul Deverson vs. Stat s-a decis ca 2+2 fac 4. Deci 4!
Contabilul se gandeste, se uita in jur sa se asigure ca nu il aude nimeni, inchide usa, trage draperiile, se apropie cu discretie catre omul de afaceri si ii sopteste la ureche:
– Dumneavoastra cat ati dori sa faca?….”