Minutul de relaxare…

Minutul de relaxare…

Incercati in zilele libere cu cer senin si soare sa faceti o vizita in parcurile capitalei. Va amintiti imaginile din Central Park, cu iarba incredibil de verde si oameni calmi plimbandu-se sau stand pe o patura frumos colorata, cu care ne intoxica Hollywood-ul? Iata cum stau lucrurile in parcurile de pe la noi – varianta Buftea (vrajeala de…):

1. Peste tot miroase a mici si popcorn. O terasa care arata ca naiba trebuie sa polueze fonic atmosfera, altfel ai nimerit in mijlocul padurii nu in parc.

2. Pe alei este o inghesuiala de nedescris. Pe spatiile verzi autohtone nu ai voie sa calci, e ilegal. Daca vrei sa te odihnesti la aer curat, incearca sa investesti intr-un scaunel de camping. Atentie insa unde il plasezi! Exista pretutindeni riscul ca un pici cu talente shumaharesti, al carui parinte vorbeste la telefon in loc sa-l supravegheze, sa-ti rupa tibiile cu o masinuta cu autonomie.

3. Incearca un extraveral inainte. Agitatia, zgomotul si mirosul iti pot dauna. Nu merita sa te certi cu persoanele nervoase din jurul tau, nu o sa ai niciodata un vocabular la fel de bogat, creativ si flexibil ca acestea. Nu lua DEX-ul cu tine, oricum nu vei intelege ce ti se spune! Si incearca sa gandesti pozitiv: daca ai iesit la aer cu copilul tau, il vei invata astfel sa razbata. Ii intaresti caracterul si muschii de la picioare cautand o banca. Daca ai noroc si vocabularul!

4. Atentie la animale. Culmea e ca cele mai periculoase sunt cele cu stapan. Stapanul este cheia problemei. O pusca cu tranchilizante ar putea fi de folos.

5. Desi hainele iti vor mirosi a mici multa vreme de acum incolo, nu te lasa pacalit de miros. Nu de alta, dar lunea nu e o zi potrivita de stat preponderent in incaperea cu toaleta.

6. Era sa uit de tiribombele ruginite care lasa cate un surub/ piulita la fiecare minut de functionare. Inventivitatea romanilor nu are margini, asa ca se gasesc solutii de functionare indelungata. Langa aceste tiribombe mirosul este mixt incluzand si nota initiala de vopsea. Sursa: un nene care miroase a alcool si care simte nevoia (fireasca de altfel, mai ales duminica) de a mesteri ceva.

Asadar trusa de iesit la aer curat: extraveral (si furazolidon daca nu te poti abtine la mici), o pusca cu tranchilizante, un scaunel de camping si multa toleranta (aici extraveralul nu ajuta). Nu urmariti inainte de a iesi stiri cu CV Tudor si Gigi Becali, intrucat nuantele de extremism va pot dauna in manuirea pustii din dotare.

O saptamana placuta! A mea a inceput de sambata…