Tara arde, babele se piaptana

Tara arde, babele se piaptana

Unele firme autohtone din IT se resimt la acest inceput de an. Previziunile sumbre care au tot aparut prin presa si comportamentul panicard generat au determinat companiile client sa nu mai arunce cu banii la sfarsit de an financiar si sa nu mai caute subterfugii pentru profit ca pana acum.

In industrie au existat doua asociatii profesionale, care au fuzionat la un moment dat, dand la iveala planuri ambitioase, proiecte grandioase, realizabile intr-un cincinal in patru ani si jumatate. Pe langa faptul ca situatia ivita a prins respectivul duo pe picior gresit (nu se streseaza nimeni prea mult in a analiza trecutul si a previziona viitorul, exceptand niste pareri subiective si indelung comentate, exprimate de capi prin presa), acelasi duo are acum probleme de organizare. Se dau afara in masa, se reangajeaza, se fura computere, se trimit mesaje disperate de ajutor si de apel la dreptate.

Cand se scumpeste faina, apare un domn de la asociatia producatorilor si ne explica cum sta treaba. Cand se intampla ceva cu carnea, apare alt domn, de la asociatia cu pricina si detaliaza fenomenul. Nu avem pe rafturi te-miri-ce produs? Pai vine reprezentantul importatorilor si ne spune cauza. IT-ul in dificultate? Domnii de acolo au alte treburi, numai de ei stiute!

Acesta neimplicare dauneaza grav imaginii acestei industrii. Nu putem exporta si nici vinde in interior, imaginea unor furnizori de servicii care nu pot sta civilizat la o masa si discuta despre probleme, oportunitati, rezolvari, inovatie. Criza, ne-criza, clientii au devenit educati, stiu ce vor, cum vor si mai ales de la cine vor. Partea proasta este ca acum se gandesc si daca mai vor!