Semne bune anul are…

Semne bune anul are…

La multi ani tuturor!

Sa fii otimist in astfel de vremuri e nebunie curata, sa fii realist este dovada de infatuare, asa ca rasucesc cu pesimism cutite, intrucat romanilor le place istoric sa-si zgandare ranile.

Semnele reale ale inceputului de an: un guvern care se impotriveste naturii, o pozitie geografica din ce in ce mai nefericita, o gramada de profeti de toate orientarile profesionale, dar mai mult profeti decat muncitori. Robinetul la gaze se inchide, desi la cat suntem de vanjosi chestia asta nu ne afecteaza, leul devine pisicuta, ne paste concedierea sau, dupa caz, falimentul.

Cineva care a crescut insa cu ziare care completau manualele scolare ceausiste, care a vazut trasoarele si apoi minerii horticultori (plantau flori, nu?), care a simtit caruselul inflatiei din anii ’90, va spune ca doar razboiul si bolile grave ar trebui sa ne inspaimante. In rest trec toate si nu lasa urme adanci. Chiar si criza economica!

Va urez asadar ca 2009 sa fie pentru toti un an fara razboi si fara boli grave. Restul le-om duce noi! 

Completare: la cererea publicului larg adaug catastrofele naturale sau provocate de mana omului si accidentele pe lista celor care trebuie sa lipseasca neaparat in 2009 (si in general).