Revine bunul simt?

Revine bunul simt?

Citesc azi in fluxul de stiri:

„Neogen, cel mai mare portal din Romania, are doi noi actionari, fondul de investitii Tiger Global Management, din Statele Unite ale Americii, si Wouwer, din Olanda, se precizeaza intr-un comunicat al companiei. Tranzactia s-a semnat pe 7 mai. „Suma investita si procentul obtinut de cele doua fonduri nu sunt facute publice. Putem, totusi, mentiona ca sumele vehiculate in presa sunt exagerate”, a declarat Calin Fusu, directorul general al Neogen.” Declaratia a aparut in proaspatul angajator de CEO/ Marketing Manager/ etc., Business Standard.

In sfarsit ni se confirma de la sursa ca piaristica legata de zecile de milioane nou sosite in piata recrutarii online din Romania este exagerata. Cred ca nu frica de hoti/ rapitori l-au facut pe dl. Fusu sa spuna asta ci bunul simt in ale afacerii: Ejobs a actionat in stilul otv-ist caracteristic, ia sa fiu eu domn! Oricum multumim pentru confirmari; si noua ni s-au parut la fel!

Revin si mai zic niste vorbe: Bestjobs a anuntat ca va investi banii luati in anunturile gratuite pe care le tot promoveaza de ceva vreme. Precizez ca treaba asta cu anunturile gratuite mi se pare 100% marketing romanesc. Pe scurt lucrurile stau asa: exista acum in oferta lor anunturi metalice – gold, silver, apoi exista anunturi standard si free. Evident ca vizibilitatea anunturilor pe site-ul cu pricina este generata de pretul platit: cele gold sunt primele, urmeaza cele silver, standard si la urma free. Cu alte cuvinte, cele free vor fi invizibile pe segmentele business de top in recrutare (Software/ Tehnologii, Hardware, Telecom…), aparand intotdeauna pe pagini mult prea departe de motivatia candidatilor. Normal ca si companie, pentru a obtine efectul scontat, vei investi in pachetele scumpe – sensibil mai scumpe decat pana acum (doar cele standard isi pastreaza preturile). Cine are deci de castigat: companiile care recruteaza sau Bestjobs? Cat de gratis devine asadar recrutarea?

Si pentru ca vreau sa intelegeti corect demersul meu, sustin in continuare ca atat Ejobs cat si Bestjobs reprezinta instrumente zilnice de lucru pentru mine. Cat mi le-or mai lasa (le promit solemn ca nu mai zic nimic de acum incolo, decat poate doua trei vorbe, dar nevinovate), sau cat timp sunt inca accesibile la nivel de pret.