Proteste si motiune de cenzura

Proteste si motiune de cenzura

Desi imi place tonul lansat de noul Cod al Muncii, recunosc ca nu sunt de acord nici cu momentul schimbarii lui si nici cu asumarea raspunderii in ceea ce-l priveste. Mi se pare o lege mult prea importanta, care merita mai mult.

Dar nu acestea sunt motivele pentru care imi plac atat protestele anuntate astazi cat si motiunea de cenzura care va fi dezbatuta tot astazi in Parlament.

Demersurile in cauza mi se par mi se par unele din putinele acte de normalitate pe care le mai vad in Romania de astazi. Intr-o Romanie blazata, lipsita de increderea in viitor, in care nimic nu mai pare ca merge cum trebuie si dupa o serie recenta de esecuri sindicale, oamenii mai gasesc puterea sa se solidarizeze pentru o cauza.

Mi-a placut discursul unei participante la manifestatii care amintea ca nu a ratat pana acum nici un protest desi niciodata acestea nu au avut castig de cauza. Oamenii au dreptul si puterea de a nu fi de acord si asta mi se pare minunat. Sper ca acest drept sa se pastreze, caci oricat de inutile si corupte ni se par sindicatele, reprezinta o forta care echilibreaza balanta in orice tara civilizata din lumea asta.

Cu siguranta ca ziua de astazi nu va aduce schimbari spectaculoase de scenariu. Dar este o zi interesanta, care merita urmarita.

L.E.: Dupa cum spuneam, a fost o zi interesanta. Din 50 000 de manifestanti anuntati la Bucuresti abia daca au ajuns 8000, semn ca sindicatele trebuie la randul lor sa-si schimbe strategia si metodele de propaganda invechite. In Parlament in loc de Codul Muncii s-a discutat mai mult despre un potential conflict cu conationalii de etnie maghiara, iar in urna de vot a motiunii au ajuns inclusiv cocoloase de hartie. Ramane cum am stabilit!