De prin presa

De prin presa

„Angajatorii care dau cadouri au angajati mai productivi” , anunta Realitatea.net. Citez din studiul care face obiectul articolului „Astfel, 75% dintre participantii la sondaj au declarat ca primirea de mici cadouri de la angajator le ridica moralul, 60% devin mai atasati de firma la care lucreaza, iar 33% sunt stimulati sa-si creasca productivitatea in urma acestui gest.”

Cu alte cuvinte daca angajatii declara ca sunt mai productivi, inseamna ca asa sunt. Simplista concluzie, dar continuand in aceasta logica, daca asa zice studiul, asa este!

ZF face dezvaluiri din culisele scandalului de coruptie in care a fost implicat Silviu Bian, seful ANOFM: „Cum l-am cunoscut pe Silviu Bian, seful „spagii“ de la ANOFM si cum au ajuns functionarii publici sa dea mita din propriile salarii” .

Sa creezi un sistem piramidal, prin care angajatii din subordine sa-ti dea spaga, asta da idee! Dar Silviu Bian pare doar un plagiator. Pana una alta se aplica prezumtia de nevinovatie, asadar asteptam cu interes finalul. Asa cum asteptam nejustificat de mult si alte finaluri de anchete similare…

Capital ni-i prezinta pe cei mai mari 10 angajatori ai lumii. Ii dau SUA, China si pe alocuri tari europene dezvoltate. Romania inca nu, dar urmeaza. 

Saptamana Financiara ni-i prezinta asadar pe ai nostri – „Top 50 angajatori privati din Romania” 

Productivitate maxima sa avem!