Campania electorala – lipsesc surlele

Campania electorala – lipsesc surlele

Suntem in plina campanie electorala, cea mai plicticoasa si banala din cate au fost pana acum. Sloganuri ridicole, semne electorale care frizeaza imbecilitatea, fete speriate sau impietrite pe niste afise parca mai prost realizate ca oricand. Si multa munca pe strazi: se asfalteaza, se pun borduri, se vopsesc garduri, ca si cum astea ar fi proiectele absolut esentiale care trebuie continuate. Mi se pare ca localele au devenit o miza mica, cel putin in capitala tarii. Altfel nu-mi explic de ce in anul de gratie 2008, insemnele electorale arata de parca ar fi fost desenate chiar de catre candidati si asta in mare graba.

Bomboana pe coliva: clipul publicitar din reteaua de televiziuni voiculesciene, cel care ne indeamna sa ne alegem cu grija stapanii. Nota 10 pentru impresia artistica, dar sa-mi zica mie cel care l-a realizat si care i-a alaturat in galeria dictatorilor pe Ceausescu, Constantinescu, Iliescu si Basescu, pe cine ar fi trebuit sa aleg? Inteleg ca toti au fost dictatori, stapani de fiinte fara personalitate, vointa si putere. Asadar care era solutia optima? Si nu suntem la alegeri locale cumva? A… se bate saua.

Concluzia finala: nici macar propaganda nu stim sa facem. Pe cei destepti ii tratam ca pe niste limitati intelectual, iar pe prosti ii tratam ca pe niste genii. Si daca nici noi n-am avut de unde invata…

Bonus pentru D-l Poteras (prietenii stiu de ce): nu este intelept sa va puneti chipul pe afise! Ce-i drept unde nu sunt realizari de inramat, se apeleaza la materialul clientului…

Later edit: Aud ca CNA a interzis spotul cu pricina. Aberant, este un nou motiv de victimizare si un nou material pentru lupte televizate fara sens si cu un singur combatant. Ce-i drept ma mira tacerea portretelor: pe Ceausescu il inteleg – nu mai poate decat sa bantuie, pe Iliescu il inteleg – si eu as sta malc si as astepta pe altul sa reactioneze primul dat fiind trecutul zbuciumat, dar lipsa de reactie a domnilor Constantinescu si Basescu imi scapa comprehensiunii.

Scris de: Valentina