Ca la grupa mica

Ca la grupa mica

Citesc in presa de azi ca Guvernul „a pierdut o bucata din Legea Educatiei”.Bucata cu pricina afecta in mod direct pe demnitarii care ar fi dorit sa ocupe locuri de conducere in universitati, ca atare si pe actuala ministra.

Carevasazica ne afecteaza rau articolul din lege. Pai hai sa-l facem pierdut si sa le zicem tuturor ca nu stim unde e. Adica lucruri de genul asta se intampla tot timpul, nu? Avand in vedere ca intr-o luna au reusit sa isi asume raspunderea pentru 3 (!) legi e si normal sa se mai piarda pe drum cate ceva. La volumul de munca depus si sudoarea cursa in rauri in ultima luna pentru un popor vesnic nesatisfacut, nu e de mirare ca din 336 de articole asumate au ramas 331.

Eu propun ceva: sa strangem de la mic la mare, de la gradinita la facultate copii si tineri care sa caute bucata aia de lege. O fi pierduta prin sumedenia de metodologii si programe scolare schimbate an de an.

Oricum nu se va simti lipsa copiilor in clase. Daca mai nou un educator ajunge sa aiba si 48 de copii dupa demiterea celor 20.000 de educatori din ordinul ministrei, e cam greu sa-i numeri pe toti in fiecare zi si sa-ti si iasa numaratoarea.

Iar studentii oricum nu prea stiu ce au de facut pentru ca metodologiile de lucru pentru invatamantul superior nu sunt finalizate. Se promisese ceva pana la 1 septembrie insa se pare ca la ministerul educatiei timpul sta in loc.

Mi-am adus aminte de copilul unei prietene: cand nu vrea sa manance ce nu ii place arunca mancarea la gunoi si spune ca nu stie unde e. Copilul are 4 ani!