Banalitati pretioase

Banalitati pretioase

99% din viata ne-o petrecem incercand sa fim cum vor altii: parintii, angajatorii, prietenii, iubitii sau iubitele. Adesea uitam ce stim sa facem cu adevarat sau ceea ce ne place. Ne-am nascut unici si avem pe viata acest drept: de a fi diferiti. Ar trebui asadar sa nu uitam niciodata sa fim noi.

Majoritatea incercarilor care par a ne dobori sunt usor surmontabile. Majoritatea cercurilor din care nu putem iesi sunt usor de rupt. Diferenta intre cei care reusesc si cei care nu o fac este data de atitudinea in fata greutatilor. Curajul e indispensabil asadar.

Exista un echilibru in toate, chiar daca aparent nu este asa. Bani multi inseamna timp putin, frumusetea desavarsita duce adesea la superficialitate. Momente unice traim cu totii, bogati sau saraci, frumosi sau urati, sanatosi sau nu. Fericirea sta in lucruri simple, la care toti avem acces. Ar trebui sa pretuim ceea ce avem, chiar daca ni se pare constant prea putin.

Daca toti am da si altora din ceea ce stim, putem sau avem am trai mai bine. Generozitatea nu ne transforma in saraci ci in oameni impliniti.

Totul are o rezolvare, chiar daca nu este cea pe care ne-o dorim noi. Daca am fi optimisti viata noastra ar fi mai simpla.