Angajez inspector RU. Cerinte: sa aiba nervii foarte tari!

Angajez inspector RU. Cerinte: sa aiba nervii foarte tari!

Legislatia muncii ma intriga uneori, mai ales atunci cand legea iti da, dar in practica nu prea poti sa iei.

Cu toate atestea recunosc ca exista ceva mai crunt decat legislatia muncii: relatia cu autoritatile insarcinate de respectarea respectivei legi. Care se cer vizitate periodic: in caz de noi angajari sau concedieri/ demisii, in caz de schimbari ale sediului sau pur si simplu ca sa iti verifice statele de plata. Si cand spun „vizita” ma refer la activitatea fizica aferenta, intrucat acest organ al statului nu s-a gandit inca sa-si automatizeze si informatizeze activitatea, preferand sa-i tina pe reprezentantii companiilor la niste cozi mai dihai ca pe vremea raposatului cand luam zahar pe cartela.

Astfel, in mai toate discutiile cu cei care se ocupa de administrarea de personal apare o constanta: supliciul vizitei la ITM.

Asadar, un inspector in ale resurselor umane trebuie sa fie:

– un excelent arhivar, caci statul are grija sa se preocupe, ca un adevarat zeu binefacator, de la casnicia angajatului, pana la sanatatea lui, cerand in consecinta o tona de acte;

– o persoana cu capacitatea de a sta in picioare un timp indelungat;

– o persoana care suporta bine caldura (vara) si frigul (iarna);

– o persoana care sta bine cu tensiunea nervoasa si cu cea arteriala.

Paradoxal este faptul ca statul se preocupa de conditiile de munca ale angajatilor indiferent de locul lor de munca. Dar cand sunt la ei in firma, nu cand sunt in ograda statului, loc in care pot fi supusi unor cazne majore.

Asadar, daca va ganditi sa angajati un astfel de specialist asigurati-va ca indeplineste in primul rand conditiile de mai sus! Iar daca doriti sa va indreptati cariera spre astfel de cai, asigurati-va ca asta vreti sa faceti si treceti apoi pe la psiholog bun! Simpla alegere a acestei profesii trebuie sa va dea de gandit! 🙂