Privatiuni

Privatiuni

Din motive obiective in ultimile trei zile si nopti nu am (prea) dormit. Cine are copii stie cum e. Cert este ca am experimentat o data in plus cum e cu privarea de somn cumulata cu multe alte frustrari. Iata semnele:

  •  Ochi impaianjeniti si imposibilitatea de a focusa imaginea.
  •  Iritabilitate maxima. Mi-e frica mie de mine zilele astea….
  •  Incapacitatea de a ma exprima coerent. Incep o fraza si termin o alta pe care o aveam in cap.
  •  Incapacitatea de a rationa pe mai multe planuri. Unul este suficient, de regula cel ce provoaca insomnia.
  •  Stare de agitatie alternata cu stare de somnolenta sau apatie.
  •  Lipsa poftei de mancare alternata cu apetit sporit atunci cand apare mancare in raza vizuala.

Cafeaua pare un ceai cald fara efectul scontat, mancarea pare facuta din paie, viata pare ciudata, cu ritm disonant, partea buna e ca uiti de canicula, nor de fosfor sau alte accidente ce par a determina sfarsitul lumii, intrucat nu sunt trecute in zona de focus.

Experimentul meu spontan si neprovocat poate fi relevant pentru psihologia organizationala a companiilor in care timpul de lucru este relativ si mult prea prelung. Ca vine vorba despre febra copilului sau despre proiectele al caror deadline a fost de mult depasit, lipsa de somn provoaca acelasi tip de simptome. Numai ca, daca in primul caz, instinctul matern/ patern si motivatia fara limita de a-ti vedea copilul sanatos te ghideaza spre decizii corecte, in cel de-al doilea, rezultatele pot fi catastrofale.

Dormiti, mancati sanatos si respectati-va un program de viata. Aveti astfel sanse mai mari sa reusiti in ceea ce va propuneti!