Marie si Marioara…

Marie si Marioara…

… Ia un par de ma omoara…

Rau inainte de vacanta, dar parca mai rau este dupa. Niste legi care se cred amuzante si care ne guverneaza intreaga existenta se cam intrec cu gluma zilele astea. In ultimile doua luni nu cred ca s-au consumat atatea cat in scurta absenta.

Impresii personale din vacanta

De vazut: Salonicul si Muzeul Astra din Sibiu. Primul este un oras in care istoriei foarte vechi, contemporanitatii si marii le sade foarte bine impreuna. Al doilea este un muzeu al satului romanesc intins pe 100 de ha, o bucata de rai, in care constati ca stramosii nostri erau extrem de inventivi si perspicace si ca aveau idei arhitectonice clare si pragmatice.

De evitat: Bulgaria, o tara in care fantoma comunismului planeaza mai abitir ca la noi. Pe langa faptul ca au o durere la basca de faptul ca restul europenilor nu le intelege chirilica din limbajul scris, au o durere la basca de europeni si Europa in general. Sibiu, capitala culturala europeana a acestui an, trebuie la randu-i evitat in caz de foame mare, cel putin in zona sa centrala. O masa completa poate dura si 3 ore, in conditiile in care banala cioba vine la doua ore juma de la comanda. Exista din fericire gogosi si covrigi, dar din motive lesne de inteles si acolo e cate o coada…

Impresii de dupa vacanta

De cumparat: ceai de valeriana, suplimente minerale cu magneziu, ceva feng-shui sau un curs practic de yoga.

De evitat: confruntarile verbale directe si bautul cafelei in prezenta persoanelor care iti provoaca reactii necontrolate.

In rest toate bune sper. La multi ani celor implicati!