Este despre mine?

Este despre mine?

Avantajul acestui blog este acela ca ne putem spune deschis problemele, pasurile, nelamuririle, criticile. Dezavantajul este ca in ciuda eforturilor nostre, vizibile sau nu, a ramas un mod oarecum unidirectional de a comunica: noi spre voi.

Cel mai tare ma frapeaza reactiile de suparare ale celor care se simt vizati de niste scrise, asociate cu intrebarea offline, exprimata clar sau doar sugerata: „Te refereai la mine?” Poate ca da, poate ca nu. Dar atat timp cat disputa este online, ce sens are discutia telefonica sau pe mail? Atat timp cat un post are uneori si patru mii de caractere, ce sens ar avea un raspuns format doar din doua?

Nu stiu altii cum sunt, dar in ceea ce ma priveste motivele unor posturi stau in propriile-mi intrebari. Brodez o poveste si ma astept sa gasesc raspunsuri in functie de reactiile voastre. Si soseste raspunsul: „Este despre mine?”

Alteori trag de urechi. Ma astept sa vad reactii, poate ca gestul meu este gratuit. Reactia cea mai frecventa: „Este despre mine?”

Da, e despre tine, despre mine, despre ei, despre noi toti. Ne suparam, ne trece, apoi realizam ca am invatat mai multe asa decat in comodidatea laudei de sine sau a celei oferite gratuit de catre altii.