Discriminare sau consultantul ciumatul tarii

Discriminare sau consultantul ciumatul tarii

Prima oara cand am aflat ca fac parte din categoria persoanelor non-grata a fost cand am vrut sa particip la un eveniment destinat persoanelor de sex feminin cu spirit intreprinzator, organizat de ministerul muncii (nu ma obosesc sa scriu cu majuscule). Scria mare pe afis: „Reprezentantele companiilor de consultanta nu au voie sa participe la acest eveniment!” Eram condamnata!

Aflu luna trecuta ca s-a dat o lege: activitatile din consultanta se impoziteaza mai cu mot. Buna treaba, noroc ca facturam mai mult recrutare decat ore de consultanta…

Azi bomboana pe coliva: BEST Iasi (o organizatie studenteasca) nu ne permite participarea la evenimentul lor (un targ de job-uri) pe motiv ca suntem firma de consultanta/ recrutare. Daca nu am inteles eu bine ar putea fi datorita faptului ca pe tot parcursul demersului au fost se pare (azi am aflat numeroase) gauri negre de comunicare.

II asigur pe aceasta cale pe toti cei enumerati aici ca: nu facem trafic de persoane, ca avem clienti onorabili in marea lor majoritate si ca i-am putea ajuta pe potentialii candidati prezentandu-le atat oportunitati de job cat si solutii de cariera. De asemenea nu spalam bani (Arielul din baie este pentru prosoape) si suntem implicati social (nu mai printam CV-uri pe motiv de protejare a padurilor). Daca intradevar organizatia cu pricina (pe care sincer o respectam pana azi) este interesata de soarta studentilor participanti, care ar fi pericolul ca apar firme de recrutare in peisaj? In plus nu m-a intrebat nimeni ce fel de posturi voi promova acolo. Poate (cititi sigur) avem nevoie de oameni tehnici pentru a dezvolta aplicatii. Consultantii IT din dotare sunt mai mult oameni tehnici decat fini psihologi.

Mult succes tuturor! Ministerului Muncii, celui ai Finantelor, BEST si tuturor celor care au senzatia ca obligatoriu consultanta = activitati ilicite facute de firme fantoma cu casute postale in Ohio si sprijin politic suspect.