Ce se mai intampla cu recrutarea?

Ce se mai intampla cu recrutarea?

happysadDe cum ma intalnesc cu cineva cunoscut, prima intrebare la care trebuie sa raspund este: „Cum mai merge cu recrutarea?”. Ma gandesc asadar sa zic public cum stau lucrurile din punct de vedere profesional, poate asa ma mai intreaba si pe mine lumea de sanatate, ca-i mai buna decat toate!

In zona de recrutare volumul proiectelor a scazut, marea problema fiind aceea ca nu prea mai lasa loc de ales. Au scazut si preturile, crescand  flexibilitatea in ceea ce priveste conditiile de plata. Din fericire, in zona noastra de activitate, preturile nu au scazut doar din cauza presiunii clientilor ci si datorita faptului ca acum candidatii sunt mai vizibili si mai disponibili, micsorand astfel eforturile si implicit costurile in anumite proiecte. Nu mai apar startup-uri ca alta data (desi recunosc ca generau proiecte aproape imposibile, dar generau si incasari…) si nici proiecte datorate suprasolicitarii departamentelor de HR, ci doar proiecte esuate sau ale unor firme care nu au functia de HR acoperita. Deci recrutarea e mai schioapa si de aceea nu mai galopeaza ca alta data!

Din fericire, a crescut nevoia de consultanta si ma bucura foarte tare ca firme care nu au fost (foarte) afectate de criza, se gandesc sa-si puna resursele umane la adapost de stres si afacerea la adapost de incompetenta. Cele mai solicitate servicii sunt cele de audit al functiei de HR si cele de externalizare a functiei de HR, intrucat unele firme au inteles ca uneori este mai ieftin si mai eficient asa.

Din punctul de vedere al produselor, lucrurile sunt la fel de impartite. MyRecruiter se afla acum intr-o perioada de conservare intrucat eforturile de marketing si sales nu ar putea fi acoperite din cauza noilor conditii ale pietei. De unde nu este recrutare, de unde sa fie nevoia de optimizare? Conservare nu inseamna insa ca l-am pus la borcan si l-am inchis ermetic cu un capac! Doar ca a fost detronat din lista prioritatilor.

Vine asadar din urma ITEX 440, solutia cu ajutorul careia imi place sa cred ca managerii vor putea defini si identifica mediocritatea, normalitatea si excelenta in cadrul companiei pe care o conduc si care are, din fericire, potentiali cumparatori in avans (testarea finala nefiind inca gata). Sper sa mai fie inca langa noi si la lansare, intrucat fiind o aplicatie complexa si care necesita un nivel de siguranta crescut, va mai dura putin, dar putin, promitem!

Asadar, un ochi plange, unul rade si cateodata jelesc amandoi. Dar si cand bucuria va fi dubla!… 🙂