Bullshit-ul zilei de azi

Bullshit-ul zilei de azi

Guvernul a gasit solutii in ceea ce priveste piata muncii. Dar ale naibii solutii suna a bla bla bla: consiliere scolara si profesionala (aud asta din facultate si am terminat-o de ceva ani), reforma invatamantului (aud asta din liceu) si marirea varstei de pensionare, lucru bine gandit intrucat speranta de viata a romanilor scade. Asadar nu apucam pensia, de unde rezulta deci costuri mai mici pentru bugetul de stat.

De ceva vreme Ejobs pare cel mai ofertat business din Romania. Dincolo de faptul ca este unul din liderii pietei de recrutare online suma vehiculata mai nou mi se pare un bullshit. Mai ales ca sursa este foarte credibila („surse apropiate afacerii”). Oricum, urmeaza sa aflam ca de fapt Google e cumparatorul, intrucat i-au mai ramas ceva bani dupa ce a cumparat Feedburner.

Summit-ul G8 programat in Germania intre 6 si 8 iunie, va ridica serios problema poluarii si incalzirii globale. Aceasta de fapt este ipocrizia zilei! Cred ca stiu ce vor face: vor da vina pe tarile sarace din Africa, pentru ca arunca PET-uri in Nil si pentru ca din cauza lipsei investitiilor in infrastructura comunica si acum cu ajutorul norilor de fum.

Later edit (nu citisem inca revista Capital): conform studiilor efectuate, avem de-a face cu cea mai productiva generatie de angajati. Doamne fere ce ne asteapta, daca noi suntem cei mai productivi… Oricum ceva suna aiurea acolo: majoritatea tinerilor lucreaza in multinationale, dar sunt asa de independenti si isi asuma atatea riscuri! Oare multinationalele sunt chiar mediul de manifestare a independentei personale si a capacitatii de a risca? Ultimile intamplari mi-au dat senzatia ca sanatatea este cea mai supusa riscului. O radiografie interesanta oricum, veti afla printre altele ca sunteti hedonisti si ca, desi nu observati, companiile v-au intins un covor rosu la intrare. Probabil ca sa nu se vada sangele…

Pentru contrabalans va propun acest articol.