Zilnice

Zilnice

Catastrofe: premiul cel mare la Loto a fost castigat, visul a milioane de oameni de a fi bogati peste noapte s-a spulberat. Colac peste pupaza, un asteroid ameninta pamantul, asa ca din nefericire Dan Diaconescu va lasa deoparte episoadele despre avocata disparuta si va analiza in colaborare cu Nasa (sau Google) traiectoria corpului ceresc.

Vesti bune: n-ar prea fi. Dar inventam ca sa ne simtim mai bine: din 2009 salariul mediu pe economie va depasi pragul de 10 000 Ron, iar nivelul somajui va fi cu minus. De asemenea, ingrijorati de nivelul crescand al stresului, reprezentantii Ministerul Muncii vor da o lege care prevede obligativitatea programului de lucru redus (maxim 4 ore zilnic).

O leapsa: regulile aici. Textul este:

„Mygtukas [Meniu]

Prieiga prie parametru Kuriais galite reguliuoti irenginio darba pagal savo poreikius.

Mygtukas [Parametrai]

Naudojamas popieriaus dydziui, popieriaus rusiai ir vaizdo korekcijos parametrams konfiguruoti.”

Si tot asa, e prea greu de copiat, in plus are si niste diacritice ciudate. Nu spun ce carte este, spun doar ca si la numaratul paginilor mi-a fost greu, intrucat este scrisa in multe limbi si la fiecare o ia de la inceput cu socotitul.

O analiza: ZF ne povesteste despre tabuurile din HR. Sunt unele pur autohtone, intrucat prin alte tari de soare pline, ele s-au rafinat mult, nu au ramas la nivelul de baza: salarii, concedieri, schimbari de management. Din contra, nivelul salariilor si beneficiilor si schimbarile de management au devenit instrumente de marketing, iar concedierile colective sunt asumate chiar si in contexte negative (vezi cazul Nokia).

O saptamana frumoasa tuturor!