To do list

To do list

Toamna se numara bobocii, asadar pregatiti socotitoarea.

Companii: 

Incepeti prin a vedea unde va pozionati cu salariile si beneficiile vis-a-vis de piata. Multe din problemele de retentie de personal si atragere de noi colegi vin de aici. N-ar strica sa aruncati o privire asupra brandului de angajator, in caz ca nu exista sau s-a cam sters, actionati. Programati si organizati din timp o sesiune de team building. Nu uitati ca oferta de turism de calitate din Romania nu-i atat de generoasa si majoritatea companiilor isi programeaza in perioada octombrie-decembrie astfel de evenimente. Nu comasati TB cu petrecerea festiva de sfarsit de an intrucat cine alearga dupa doi iepuri nu prinde niciunul. 

De evitat la inceputul intervalului: sesiuni de diagnoza organizationala, testarea satisfactie a angajatilor, evaluarea peformantelor. Desi exista timp disponibil, rezultatele pot fi viciate de perioada cu dinamica scazuta care le preceda. 

Candidati:

Reincep in forta proiectele de recrutare, asa ca arunca un ochi asupra CV-ului. Incearca sa fii la curent cu ce se intampla in piata muncii, accesand surse oficiale. Fostul tau coleg de facultate sau verisorul de-al doilea s-ar putea sa aiba o imagine deformata sau fragmentata asupra ansamblului de conditii. Fa-ti temele punctual atunci cand te duci la un interviu si alege intelept.

De evitat la inceputul intervalului: renegocierile salariale, mai ales daca seful este proaspat intors din vacanta.