Scrisoarea de intentie – pur si simplu anacronica

Scrisoarea de intentie – pur si simplu anacronica

Astazi am regasit intr-o scrisoare de intentie, pentru a cata oara, minunata formulare „Animat din dorinta de a reusi, de ambitie, tenacitate si optimism supun atentiei dvs. candidatura mea pentru postul de …”

A devenit atat de frecventa, incat am dezvoltat un tic nervos atunci cand o citesc. Este un soi de efect pavlovian care ma determina sa am dificultati in a parcurge pana la final continutul mesajului si al CV-ului.

De unde a aparut textul asta de esenta lemnoasa tare? Cine a fost autorul acestei fraze atat de elaborate? Dar cel mai mare mister este succesul pe care l-a generat. De ce copiaza candidatii cu atata ambitie si tenacitate, vorba textului, respectiva insiruire de cuvinte pretentioase? De ce se lasa consiliati in cariera de ilustri anonimi?

Probabil ca la vremuri noi, oameni noi si obiceiuri noi. Si cu siguranta ca traim alte timpuri! Asadar trebuie sa ne aliniem noilor generatii. Astfel, daca vrem sa scapam de teribila povara a lui „animat de dorinta de a reusi” trebuie sa renuntam la scrisorile de intentie. Pentru ca au devenit pur si simplu anacronice.

Articole mai vechi despre scrisoarea de intentie:

Scrisoarea de intentie, un rau necesar

Corespondenta HR – un mod de comunicare direct si eficient