Radio ITex(van): Idei de bonusuri

Radio ITex(van): Idei de bonusuri

„Draga consultantule, reprezint o firma de productie si intrucat lucrurile nu merg prea bine, nu am buget pentru bonusurile de sarbatori in acest an. Ce as putea sa fac?”

Draga reprezentant al unei firme de productie, iata la ce puteti apela pentru a va motiva angajatii in timpuri grele:

1. Bradul inchiriabil. Se cumpara una bucata brad, se impodobeste (va invat eu cum sa faceti coada pisicii si lant din hartie glasata) si se purcede la „inchiriatul” lui angajatilor. Daca aveti un numar mare de angajati, ar trebui sa-l achizitionati inca de pe acum! Nu conteaza ca unii dintre colegi vor sarbatori Craciunul pe 10 decembrie de exemplu, important este ca vor avea brad! In functie de buget, puteti achizitiona si cadouri inchiriabile.

2. Scrisorile de multumire. Scrise de mana in cazul in care bugetul pentru consumabile de imprimanta a fost suspendat, vor provoca o reala multumire angajatilor vostri. Nu uitati tonul pozitiv si comportamentele masurabile!

3. Cadourile surpriza. Pixul cu care a fost semnat primul contract al companiei, placuta de gresie pe care a calcat Presedintele Tarii atunci cand a venit in vizita oficiala, servetelul pe care s-a sters Bill Gates cand a venit in Romania, toate acestea pot fi considerate alternative viabile la bonusul de sarbatori.

4. Un loc mai bun in birou. Puteti realoca locurile optime din punct de vedere feng shui sau pe cele care sunt aparate de ochiul iscoditor al sefului.

5. Un loc mai bun de parcare. In functie de disponibilizari poate chiar o masina de serviciu…

6. Timp liber nelimitat. Sau limitat, daca este platit.

Mintea umana nu are limite, asa ca o puteti pune la contributie.

Schimband tonul intr-unul serios, caci sunt convinsa ca nu toti sunt in postura de a gusta umorul meu, un singur mesaj mi-ar parea nepotrivit din partea companiilor in aceste vremuri tulburi: „zi mersi ca ai de lucru!”.

PS: Sper ca realizati ca personajele sunt imaginare! Mai rar vezi companii bantuite de sentimentul de vinovatie ca nu isi pot recompensa angajatii.

PPS: Daca priviti in spatele glumelor, exista niste modalitati eficiente din punctul de vedere al costurilor prin care sa le multumiti angajatilor care au performat. Trebuie doar sa va doriti asta!