Productia la hectar

Productia la hectar

Sfarsitul anului este un prilej optim pentru companii sa comunice rezultatele financiare. Am crescut, suntem lideri sau am stagnat dar la anul recuperam, bla bla-uri cu miros corporate care au rolul de a arata cat de transparente si comunicative sunt companiile mari.

Stupoarea mea este alta (si spune multe despre pozitia departamentului de HR in organigrama informala): niciodata, dar niciodata, departamentele celea de PR sau comunicare sau marketing, nu spun nimic despre cei care au adus aceste rezultate. Adicatelea zic despre clienti, care sunt minunati si se inmultesc mai ceva ca rozatoarele, dar nimic despre angajati.

Nu tu un „multumim echipei” ca la fotbalisti, sau un „data viitoare vom face o figura mai frumoasa” daca tot am luat-o pe urmele balonului rotund, nimic!

Pai daca nu voi, atunci cine? Daca nu asa, atunci cum?

Nu cred ca vreun angajat al unei companii mari va recunoastre vreodata ca s-ar simti bine citind un comunicat sec si neinspirat despre productia la hectar al firmei la care lucreaza la care a contribuit si el. Insa va asigur eu ca se poate miza mult mai mult pe nevoia de recunoastere a omului, recte a angajatului, pe orgoliul lui personal si profesional. In fond, comunicatele astea nu se platesc la numar de caractere!

Dar asta e. N-ai cu cine!