Pana cand demisia ne va desparti

Pana cand demisia ne va desparti

Demotivarea naste monstri. Am vazut cu ai mei ochi cum oameni furiosi ca nu li se da ceea ce li se cuvine, desi adesea nu stiu a cere sau a defini macar ce li se cuvine, devin adevarate pericole organizationale: fura informatii cu scopuri ilicite (adicatelea in scopul „poate le vrea concurenta”), saboteaza liderii sau fac tot soiul de alte fapte traznite in scopul de a se razbuna pe compania care le-a inselat asteptarile si increderea.

Pot intelege impulsul care sta in spatele acestor comportamente. Dublat insa de ratiune, devine desuet si ridicol. Intotdeauna organizatia, compania va fi mai puternica decat individul. Doar la Hollywood am putea vedea povesti in care Bruce Willis reuseste sa falimenteze o companie al carei management e focusat doar pe profit. In viata reala, cea care bate filmul, este prea putin probabil sa se intample acest lucru. Clar ca o companie care nu-si poate folosi la maximum resursele umane de care dispune, nu ajunge prea departe. Dar isi va urma istoria ei pe care noi, ca angajati, o putem putem accelera mult prea putin.

Evident, vorbesc despre individ. Daca acesta este un bun lider, daca poate antrena mase,… la naiba, doar nu e Bruce Willis!

Asadar, nu incercati sa va masurati fortele cu firma la care lucrati. Daca nu puteti schimba nimic prin negocieri corecte si punctuale, vedeti-va de drum. Consumati prea multa energie si prea mult timp incercand sa distrugeti ceva. Nu mai bine puneti o caramida in plus la propria cariera, intr-un loc in care sa va simtiti cu adevarat valorizati?