Omul sau profesionistul?

Omul sau profesionistul?

Natura noastra duala este prezenta la serviciu in egala masura in care este prezenta si in viata de zi cu zi. Aici polii de discutie sunt reprezentati de catre figura noastra profesionala, fie ca suntem muncitori, consultanti, manageri, etc, si de catre caracteristicile noastre umane, in carne si oase din spatele acesteia. Cu alte cuvinte, stim sa scrie cod, sa recrutam sau sa construim, dar avem si toane, mici meschinarii, simpatii sau antipatii.

Ce conteaza mai mult? Faptul ca suntem buni profesionisti sau ca suntem oameni de caracter, buni samariteni, colegi cu suflet, sau cu alte atribute pozitive?

Echilibrul este cel optim intotdeauna. Indiferent cat de buni am fi in meseria noastra, derapajele de la profilul clasic al omului de caracter isi pun amprenta asupra perceptiei pe care altii o au despre noi ca si profesionisti. La fel derapajele clasice de la comportamentul unanim acceptat.

In ceea ce ma priveste traiesc cu impresia ca oricand un om poate deveni un bun profesionist. Nu stiu insa daca latura umana este atat de modificabila de la un moment dat precum cea profesionala.

Pacea si prietenia sa fie cu noi toti!