O moarte anuntata

O moarte anuntata

Alex Codreanu a anuntat ieri, citez „falimentul open-source la CTR”.

Pentru cei care nu stiu, este vorba despre proiectul Corporate Training Romania, un proiect care a crescut frumos un timp si care parea unul de cursa lunga.

Una din loviturile cauzatoare de moarte ar putea fi lipsa perspectivei de monetizare. Cat e un open-source de open-source, el trebuie sa beneficieze de surse de finantare intrucat fara sustinere fianciara nimic nu poate continua la nesfarsit. Nici autofinantarea, folosita cu succes pana acum in cazul ITex, nu-i o solutie pe termen lung. Asadar, oricat de dur ar parea, mai ales spusa din gura unei hippie in ale businessului cum sunt eu, banii vorbesc, atat in start-up-uri cat si in proiecte de tip ONG, proiecte de tip open-source sau orice fel de activitate. Nici calorii nu mai poti arde in ziua de azi fara finantare, intrucat si vanatul costa!

Sper ca Alex sa gaseasca o solutie de a continua proiectul, care sa-i mobilizeze resursele interne si sa-l determine sa mearga inainte. A face bani din idei nu-i o rusine ci o realitate curenta, banala si unanim acceptata.