Motivatia extrinseca din nou in vizor

Motivatia extrinseca din nou in vizor

Vorbeam zilele trecute despre demersul cu Loganul care trona in fata ASE-ului. Pare-se ca acel Logan a adus aproape 200 de certificari ABAP in ASE. Oare daca nu era masina, cate dintre ele s-ar fi intamplat?

OK, recunosc ca este o cifra impresionanta. Infricosatoare chiar. Daca si Politehnica si universitatile altor orase ar clona demersul, am avea o generatie de copii care asteapta ciocolata pentru a invata sa se lege la sireturi. Am avea adulti de peste 20 de ani, motivati nu de posibilitatea de a invata o meserie sau a se afirma profesional ci de probabilitatea castigarii la Bingo. Sau SAFI. Sau cum doriti sa-i spuneti intrucat exemple sunt prea multe.

Asadar scoala romaneasca ne educa pentru viata, ne creste in spiritul societatii actuale. De ce ar face eforturi sa ne educe in spiritul celei ce ar trebui sa urmeze? Iar noi, cei implicati in piata muncii, le dam ce ne cer, cream monstrii si apoi ne plangem ca trebuie sa convietuim.

Felicitari celor 200. Ar fi interesant de urmarit cati dintre ei vor deveni falnici programatori in ale SAP-ului si cati vor cauta ceva mai simplu si mai bine platit.